skip to Main Content
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zvonimir Orčić, autor statue Hrvatska blues nagrada je rođen 1967 godine.

Krenuo je u muzičku školu sa 7 godina. Sa 9 godina angažiran je u christian-rock bandu župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, gdja svira violinu 5, 6 godina. Band objavljuje singl ‘Tiho, tiše’ u izdanju Jugotona.

U srednjoj muzičkoj školi, a nakon 7 godina sviranja violine, prebacuje se na klasičnu gitaru.

Paralelno počinju rani bandovi. Prvi ozbiljniji 1981/82: grupa Hivo (autorske pjesme), gdje svira bass.

Nadalje kao gitarist: Peta dimenzija, Teško vrijeme (nagrada na natjecanju ‘Raspjevani Maksimir’, Laščina), Wasserleitung Kontralawaboa, Wild Bunch, Crossroads, Homewreckers, Mapache Blues, bandovi u rasponu od hard rocka do blues rocka.

Od 1988. do 1990. god. radi kao animator u ‘Croatia filmu’ na dugometražnom animiranom filmu “Čarobnjakov šešir“ i pilot epizodi “The Secret of the Beaver’s Lodge“ hrvatsko-kanadske koprodukcije.

Umeđuvremenu završio slikarstvo na ALU u Zagrebu, u klasi prof. M. Šuteja, te diplomirao na Filozofskom fakultetu smjer povijesti umjetnosti.

Preko 30 godina radi kao restaurator, specijalizacija: kiparstvo i štukatura. Koliko dozvoljava vrijeme izrađuje i skulpture: nekoliko izvedenih javnih spomenika i bista u Zagrebu i Vukovaru.

Kroz sve te godiine bavio se grafičkim dizajnom i ilustracijom, pa je tako i autor mnogih plakata i ilustracija za CD booklete nekolicine zagrebačkih rock bandova.

Trenutno svira u hard rock/fusion bandu radnog naziva Gidra Đavo.

Back To Top
Search