Skip to content

Autor, urednik i voditelj, poznati križevački blues kritičar i jedan od dugogodišnjih urednika emisije ‘Rock-oko’ i ‘Blues za vas’.

RADIJSKA EMISIJA ”BLUES ZA VAS”

Radijska emisija ,,Blues za vas” emitira se  u programu Radija Križevci utorkom od 20.00 sati, nastala je zahvaljujuci mojoj  visegodisnjoj suradnji s glazbenim portalom www.Soundguardian.com   te udrugom ”Hrvatske Blues Snage ”

Brojno slušateljstvo emisije višekratno nam  je ukazalo na sadržajnu vrijednost emisije, bilo da je riječ o odabiru glazbe, blues izvođača,
a posebice kad je riječ o domaćim ,,blueserima”, kojima se na svaki način pokušava dati valjana podrška. A jedanako tako, tu je permanentno prisutna  promocija ovog glazbenog pravca, koji je na ovim našim prostorima razvio i ima svoju višegodišnju, vrlo  uspješnu scenu. Istovremeno stalno nam se javljaju novi, mladi izvođači, ali i novi poklonici bluesa što garantira opstojnost ove glazbene scene pa shodno tome i ove radijske emisije.

Svojim višegodišnjim voloterskim radom na raznovrsnim poljima promocije bluesa, kako kod nas, tako i izvan granica Hrvatske radijska emisija ”Blues za vas” stekla je svojevrsni kultni status kada su u pitanju promotivne aktivnosti vezane uz ovaj glazbeni žanr.
Shodno tome iza mene su priznanja vezana uz rad na promociji blues glazbe :
*dobitnik sam plakete HRVATSKIH BLUES SNAGA za sveukupnu promociju blues glazbe ( Affiliate of The Blues Foundation- krovne svjetske institucije bluesa )25.01. 2011.
*dobitnik sam MEGA MUZIKA NAGRADE  za doprinos promociji  hrvatske blues glazbe 24.11.2016.

Moj dosadašnji volonterski rad na promociji domaćeg i stranog bluesa kulminirao je emitiranjem radijske emisije ” Blues za vas ”, koja svakog utorka od 20.00- 22.00 sata ispunjava radijski eter bluesom, a putem web live streama sluša nas se i preko interneta. Jednako tako snimke emisija može se slušati na mojoj facebook stranici : https://www.facebook.com/mladen.loncar.125 , kao i na facebok stranici emisije:
https://www.facebook.com/Blues4URadioshow/ ; jednako tako emisiju može se slušati i na blues DJ platformi :  www.mixcloud.com .

Tijekom proteklih 8. godina emitiranja na frekvenciji 96,6 MHz specijalizirana radijska emisije o blues glazbi ”BLUES ZA VAS” ima kultni status i iznimno je uvažavana, kako od domaćih izdavačkih kuća i glazbenika , tako i od stranih diskografskih i promotorskih kuća i samih izvođača bluesa.

Na kraju koliko sam upoznat trenutno u radijskom eteru u Hrvatskoj postoje samo tri specijalizirane emisije o blues glazbi. Jedna od njih je upravo emisija radija Križevci ”Blues za vas”. Ovaj podatak  dovoljno govori o potrebi daljnjeg egzisitranja u svrhu promocijanja dobre i kvalitetne glazbe u hrvatskom radijskom eteru.
Dodatak:  rođen sam 30.7.1960. u Križevcima.

Autor, urednik i voditelj emisije ”Blues za vas”
Mladen Lončar –Mike

Back To Top
Search