Skip to content

Davor Hrvoj je slobodni novinar, član HND-a u kojem je član Novinarskog vijeća časti, te HGU-a, HDS-a i HZSU-a.
Bio je dugogodišnji urednik emisije Jazz štand Radija 101 te autor i voditelj emisije Po vašem izboru – Hrvatski jazz na I programu Hrvatskoga radija, a trenutno je autor i voditelj emisija Vrijeme za jazz i Cro-jazz na III programu Hrvatskoga radija. Bio je autor mnogobrojnih emisija na Hrvatskom radiju i suradnik u raznim emisijama na Hrvatskoj televiziji. Piše za razne novine i časopise. Urednik je Hrvatskog jazz portala (jazz.hr) te suradnik raznih web portala.
Autor je članaka o jazz glazbi u Hrvatskoj enciklopediji i Zagrebačkom leksikonu, Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Sudjelovao je na znanstvenom skupu “Hrvatska glazba u 20. stoljeću”, u organizaciji Matice hrvatske, kao nositelj tematske cjeline o jazz glazbi, te kao autor izlaganja “Jazz u Hrvatskoj – skica za povijest” koje je objavljeno u zborniku Hrvatska glazba u XX. stoljeću. Autor je članka o hrvatskom jazzu, koji je napisao za Grove Music/Oxford Music Online. Za nacionalni dodatak velikoj ilustriranoj enciklopediji “Glazba”, britanskog izdavača Dorling Kindersleyja, koji je objavila Mozaik knjiga, napisao je tekst o jazzu i bluesu u Hrvatskoj.
Bio je član međunarodnog žirija za dodjelu Europske jazz nagrade, te član žirija na međunarodnom natjecanju mladih jazz glazbenika Jazz Juniors u Krakovu. Član je umjetničkog vijeća međunarodnog projekta Hitch of Music Exchange. Član je ekspertne komisije za nagradu Porin HGU-a. Član je povjerenstva za godišnje nagrade HDS-a.
Dobitnik je Posebne plakete Hrvatskih blues snaga za dugogodišnje sustavno promicanje i promoviranje blues glazbe. Odlikovan je Ordenom časti za zasluge u promicanju poljske kulture.
Umjetnički je voditelj jazz manifestacija HDS-a. Član je Programskog odbora Muzičkog biennala Zagreb. Voditelj je projekta Jazz lab HGM-a.
Objavio je knjige “Jazz Reflections”, “Jazz Connections” i “Jazz Vibrations” koje donose razgovore sa slavnim jazz glazbenicima, te “Život kao jam session, Boško Petrović – autobiografija” koju je napisao u suradnji s Boškom Petrovićem.

Back To Top
Search