Skip to content

Rođen 1952., glazbom se amaterski počeo baviti 1969., a od 1972. i profesionalno kao bubnjar u grupi Novi akordi (kasnije Drugi način), s kojom te iste godine snima svoj prvi singl “Jedan pogled/Još te volim“. S grupom Renesansa, koju osniva 1974., odlazi na turneju po SSSR-u, a po povratku kao studijski glazbenik surađuje s Đorđem Novkovićem u ljubljanskom studiju Akademik. Zajedno sa Zeletom-Seadom Lipovačom 1976. osniva grupu Divlje jagode: s njom snima četiri singla i prvi LP, na kojem su i danas poznati hitovi “Jedina moja“ i “Krivo je more“. Grupi Telefon pridružuje se 1980., putuju po cijeloj zemlji, a 1984. sa suprugom Ljiljanom osniva sastav Carmen.

Osnivač je i umjetnički direktor festivala Stepinčeva katedrala, koji se održavao do 1994., a pokrovitelji su mu bili kardinal Franjo Kuharić, nadbiskup Marijan Oblak, a od 1990. i dr. Franjo Tuđman te gradonačelnici Frankfurta, Berlina, Düsseldorfa i Ludwigsburga. Taj je festival u predratno i ratno doba okupljao elitu hrvatskih skladatelja i interpretatora. Održavao se u prepunim koncertnim halama, športskim dvoranama i stadionima širom Europe, pa sve do Australije i SAD-a. U Zagrebu se održavao u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski“, uz izravan TV prijenos.

Koncem 1994. zajedno sa suprugom osniva tvrtku Art centar – Mega muzika, koja zastupa najpoznatije glazbene brandove. Sudjeluje u nizu humanitarnih akcija te pokreće dodjelu nagrade hrvatskim rock glazbenicima, za koju dobiva certifikat najpoznatijih svjetskih proizvođača glazbala – Fendera, Rolanda, Sabiana, Vica Firtha i Hohnera. Posljednjih godina svira u grupi Retro Guru i Vedran Božić & RockMasters!

Back To Top
Search