skip to Main Content

Steve Wolfman, a.k.a. Stiv Stividen, pravim imenom Stevo Vučković rođen je 1964. u Splitu. Od malih nogu inficiran zvukom električne gitare s 15 godina uzima istu u ruke i određuje si životnu i profesionalnu sudbinu. Na tragu glazbe šezdesetih i sedamdestih formira svoje prve bandove “POLUPANI LONČIĆI” i “KORJENI”.

Iz ta dva navedena banda 1983. niče kultni splitski rock-band “VUKOJARAC” koji je je u dvije godine postojanja iznjedrio čitavu plejadu i danas aktivnih jazz, rock i pop glazbenika. Nazalost iza ‘Vukojarca’ uslijed prečestih kadrovskih rošada nije ostalo zabilježenih tonskih zapisa.

Slijede tri godine paralel-slaloma unutar hard-rock grupe “EPICENTAR” i pop-rock grupe “VRIJEME NJEZNOSTI” koje su, svaka u svom žanru, bile perjanice tadašnje scene grada Splita. Svirajući u dva različita pravca,  Steve Wolfman stiče neophodno iskustvo, ali ne mijenja svjetonazor –  rock,  blues i električna gitara.

Već u “Epicentru” počinje suradnja s GORANOM KARANOM, koja s dužim ili kraćim prekidima traje do današnjih dana. SW je aktivni učesnik zbivanja na splitskoj rock sceni tijekom osamdesetih i spada u skupinu glazbenika obuhvaćenih sintagmom “Splitska dica”.

Netom prije osnivanja “DALEKE OBALE” s Banom i Hrepom pokreće preteču tog banda pod imenom “BAN I GLOMAZNI OTPAD”. S Nenom Belanom i “ĐAVOLIMA” godinama dijeli pozornice, prostoriju za vježbu,  iskustva pa čak i gitarsko pojačalo Vox AC30 kojem je i danas ostao vjeran.

Sa GIBBONIJEM stasava glazbeno i intezivno se družeći,  djelimično ga usmjerava prema “OSMOM PUTNIKU”. Zahvaljujući navedenoj aktivnosti i energiji,  SW nastupa po cijeloj bivšoj Jugi, kako u malim klubovima,  tako i po prepunim sportskim dvoranama, te televizijskim studijima. Početkom devedesetih, SW uređuje svoj tonski studio i nastavlja se profesionalno baviti glazbom.

Godine 1994. rađa se novi band “STIVIDENI”. Sa Denisom Bižacom i Hrepom kreće era pionira country-rock satire koji su u svoj opus ugradili tri albuma: ‘Po mojim stopama’ (Croatia Records 1997), ‘Čudo’ (Orfej” 1999), ‘Stividenska posla’ (Millennium Records 2001), te live EP obuhvaćen na kompilaciji ‘Evala Splite’ (Croatia Records 2000)

“Stivideni” u svojih prvih sedam godina stižu nastupiti na 500-tinjak najrazličitijih pozornica,  izvodeći svoj performance nekad pred 40, a nekad i pred 40000 gledatelja. “Stivideni” su imali i svoj TV show “Stividenska posla” na Splitskoj televiziji, a 2002. snimili novogodišnji TV program za područje cijele Hrvatske (TV Mreža).

Od 1998. godine SW počinje intezivnu studijsku i koncertnu suradnju s GORANOM KARANOM. Zahvaljujući sviranju u Karanovom “VAGABUNDO BAND” susreće se s nekim drugim žanrovima u širokom rasponu od opernih arija preko jazz šansone do tradicionalne dalmatinske zabavne glazbe. Nakon opet 500-tinjak koncerata i nebrojenih TV live nastupa,  što spada u vrh aktivnosti među izvođačima u Hrvatskoj,  slijedi povratak korijenima.

Želeći dostojanstveno odraditi dug jednom vremenu, SW okuplja skupinu istomišljenika, uzima iste one pjesme iz doba “Vukojarca” i formira “STEVE WOLFMAN BAND”, te pristupa snimanju svog prvog autorskog albuma ostajući doslijedno vjeran svojim korijenima i uzorima iz doba nevinosti.

Back To Top
Search