skip to Main Content

Na nedavno održanoj generalnoj skupštini Europske blues unije (EBU) odlučeno je da organizaciju 13th European Blues Challengea (EBC) 2025. godine dobiju Hrvatske blues snage (HBS) i produkcijska kuća Wolfman iz Splita. Na sastanku upravnog odbora EBU-e koji će se održati 21.10.2023. u Splitu, bit će definirani vrijeme i dvorana koja će ugostiti 13th EBC.

”Nakon Njemačke, Francuske, Latvije, Belgije, Italije, Danske, Norveške, Portugala, Švedske i Poljske, došao je konačno red i na nas, bit će fenomenalno u Splitu u proljeće 2025.” – rekao je glavni tajnik HBS-a Siniša Bizović na kraju predstavljanja splitske kandidature tijekom generalne skupštine EBU-e 3.6.2023. u poljskom gradu Chorzowu. Ista je održana u sklopu 11. europskog blues natjecanja na kojem su u konkurenciji 21. izvođača nastupili i naši predstavnici Bok Blues iz Zagreba.

European Blues Challenge održava se od 2011. godine i do sada je (s Covid-19 pauzom od dvije godine) održan u 10 europskih zemalja. EBC su do sada ugostili Berlin (dvaput), Toulouse, Riga, Brisel, Torrita di Siena, Horsens, Hell, Ponta Delgada, Malmö i Chorzow. U pravilu se na svakom Challengeu natječe 20-22 izvođača iz isto toliko europskih država.

Back To Top
Search