Skip to content

15. Zagreb International Blues Festival će se održati od 19. do 22. ožujka 2024. i u četiri festivalska dana, na tri zagrebačke lokacije, dovodi ukupno osam vrhunskih blues izvođača.

Festival, kao i svake godine, približava blues glazbu mladima u sklopu programa “Blues in the School” te će tako ove godine viši razredi Waldorfske škole u Zagrebu imati priliku slušati predavanje i nastup starih blues majstora – Borisa Hrepića, Mire Dimića i Vedrana Žanka, koji će kroz edukativnu radionicu razveseliti buduće bluesere, a time i otvoriti festivalska događanja u utorak 19. ožujka.

U srijedu se održava tradicionalni session “BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA”, koji je posvećen osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. 20.03. u klubu Hard Place zasvirati će Ben Dover, Reformatori, Bok Blues, Vic Ciric i gosti.

U četvrtak 21.03. Zagreb International Blues Festival održat će se na novoj lokaciji, u Norris Cafeu (Oreškovićeva 19), gdje će nastupiti Tomislav Goluban i Bugi Georgev. Dva prekaljena blues majstora odsvirat će svoje akustične koncerte uz goste iznenađenja.

U petak 22.03. na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Hard Place, nastupit će ovogodišnji headliner Artur Menezes. Ovaj Brazilac koji od nedavno živi i radi u Americi je „nova njuška“ među blueserima. Njegov hard rockin’ blues, fenomenalno sviranje gitare i sjajni nastupi doveli su ga u sam vrh današnje blues scene. Brazilski korijeni osjete se u njegovoj glazbi, a on svira široku lepezu stilova – od klasičnog bluesa, preko funky melodija do hard rock svirke. To je prepoznao i legendarni Joe Bonamassa, koji mu gostuje na zadnjem albumu. Artura hvale svi magazini, kritičari, ali ono najvažnije i publika. Guitar Player Magazin ga je uvrstio među 25 najboljih novih blues gitarista 2023., a Artur to samo potvrđuje konstantnim turnejama. Zagreb International Blues Festival ga dovodi po prvi puta u Hrvatsku u petak 22.03. na glavnu večer u klub Hard Place. Kao support zasvirat će čudesni vinkovački usnoharmonikaš Igor Djeke u  sklopu svog Harp Explosion projekta. Ulaznice su u pretprodaji na entrio.hr

Back To Top
Search