Skip to content
13th Zagreb International Blues Festival se održao od 22. do 25. studenog 2022., i u četiri festivalska dana, na tri zagrebačke lokacije, doveo ukupno devet vrhunskih blues izvođača.
Festival, kao i svake godine počinje u utorak tradicionalnom svirkom “BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA”, koja je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. 22.11. u klubu Hard Place zasvirali su BEN DOVER, TOMISLAV GOLUBAN, BLUES POISON i REFORMATORI, sastav mladih bluesera iz velikogoričke Mungos blues i rock škole.
U srijedu 23.11. Zagreb International Blues Festival tradicionalno približava blues glazbu najmlađima u sklopu programa “Blues in the School” te su tako ove godine mališani iz O.Š. Horvati imali priliku slušati predavanje i nastup starih blues majstora – BORISA HREPIĆA, MIRE DIMIĆA I VEDRANA ŽANKA, koji su kroz edukativnu glazbenu radionicu razveselili buduće bluesere.
U četvrtak 24.11. na glavnoj večeri festivala u klubu Hard Place svoj nastup je održao član ”Blues kuće slavnih” –  legendarni britanski blues gitarist i pjevač NORMAN BEAKER sa svojim bendom. Kao zagrijavanje za koncert nastupili su zagrebački blues/country duo TOMICA & ROBI.
Back To Top
Search