skip to Main Content

Ime mi je Walter Neugebauer, rođen sam u Zagrebu 1945. u umjetničkoj obitelji. Od malih nogu bavim se glazbom, pretežno rock’n’rollom, bluesom, komponiram od svoje 14. godine. S bluesom sam se direktno upoznao svirajući u američkim klubovima po Njemačkoj s bandom Pink Elephant (1970.-1975.). Moj način interpretacije i boja glasa je crna, ko’ suze, krv i znoj! Stormy Monday, baby!
Godine 1975. snimio sam s bratom Albertom singl s dva ortodoksna autorska bluesa za Radio Ffm3 (Frankfurt), A strana: Good Time Boogie, B strana: Now I Know, band Vampire State Building, kratkog vijeka, ali snimke su ostale. Vrte se ponekad u noćnim emisijama, gitarist danas još radi na Radiju.
Volim svirati Hammond M-100. Blues je majka glazbe, dvanaestica je forma bez koje se ne može! Pustimo priče i svirajmo blues iz srca, iz duše!
Osim Ive Robića jedini sam internacionalni glazbenik koji se nalazi na dva  CD-a u izdanju Deutsche Austrophon uz internacionalne zvijezde: Little Richarda, Shakin’ Stevensa, Chris Andrewsa, Tony Sheridana, Swinging Blue Jeans, pa tako i Rockin’ Neno & The Cadillac sa pjesmama Still in Love i Rock me, prvi put 1991., te u nekoliko navrata, zadnje izdanje bilo je 2019. (CD Rockin’ and Rollin’, izdanje Euro Pop & Rock). Nastupao sam s internacionalnim zvijezdama: Eric Burdon, Udo Lindenberg, Suzi Quatro, Fats Domino, Chubby Checker, Roy Orbison, The Everly Brothers, Showaddywaddy…

Back To Top
Search