skip to Main Content

Legenda kaže da je Tony Lee King prodao sav namještaj iz svojeg stana kako bi financirao snimanje debitantskog albuma “The King of Rock’n’Roll”. Njegova majka, logično, nije bila najsretnija tim potezom pa se Tony ubrzo našao u Londonu u potrazi za ispunjenjem sna. Tamo je nastupao u brojnim klubovima te snimio album koji je upravo objavljen – “Early Years London”.

Od tada pa do danas Tony je prošao pola svijeta sa svojom glazbom.

Tony Lee King je u bogatoj dugogodišnjoj karijeri objavio pet albuma, a ovo mu je šesti, te svirao brojne koncerte i festivale u mnogim europskim zemljama – Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji… Kao predstavnik hrvatske, nastupio je i na najvećem svjetskom blues natjecanju, “International Blues Challenge-u”, u kolijevci bluesa, Memphisu. Legendarni Boško Petrović bio je prvi koji je prepoznao Tonyjev talent, objavio mu debitantski album te mu pružio priliku da se predstavi široj javnosti u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj.

Danas je Antonio Čulina aka Tony Lee King poduzetnik i među njegovim aktivnostima najvažnije je što je vlasnik Bluesman d.o.o.-a koja kroz Art & Music Agency promovira autore i talentirane bendove.

A najponosniji je što je postao predsjednik HBS-a

Više možete saznati na: www.tonyleeking.eu

Back To Top
Search