skip to Main Content

Gitarist i skladatelj Nebojša Buhin Nebo rođen je u Bjelovaru gdje i danas živi. Do sada je objavio 8 albuma, od kojih 4 dugosvirajućih autorskih instrumentalnih u kojima kombinira pop-rock sa bluesom i soundtrack glazbom.

Dobitnik je 2 diskografske nagrade “Porin” (2008. i 2012.), oba puta u kategoriji „Najbolji instrumentalni album“, a još 4 puta bio je nominiran za ovu prestižnu nagradu. Za doprinos u kulturi nagrađen je pečatom grada Bjelovara (2007) i priznanjem Bjelovarsko-bilogorske županije (2008). Član je HGU, HZSU i HDS-a.

Od samostalnih nastupa izdvajaju se nastupi ispred Vlatka Stefanovskog(Dom sportova), Grega Kocha (Sax!), Johnny Wintera (Tvornica) / samostalni – BP Club, Grožnjan, Vis, Pirovac, 1./ 2. Zagreb blues festival, Tribute to Damir Dičić… Sa svojom grupom Nebo & The Downstrokes predstavljao je Hrvatsku u polufinalnom natjecanju na „International Blues Challenge“ u Memphisu (USA) 2010 godine.

2015 objavio je blues album „Crosssing Over“ sa američkim pjevačem Landonom Spradlinom na kojem je uglazbio tekstove svog brata Dražena Buhina.

Radi kao studijski i prateći glazbenik.

www.nebobuhin.com

Back To Top
Search