• darkblurbg
  Croatian Blues Challenge

  13th Croatian Blues Challenge
  05. - 06.11.2021. Hard Place, Zagreb

 • darkblurbg
  Zagreb International Blues Festival

  10th Zagreb International Blues Festival
  5.04. - 14.4.2019.

 • darkblurbg
  The Blues Foundation

  The Blues Foundation je neprofitna organizacija
  sa sjedištem u Memphisu

Mladen Lončar - Mike

slika

Autor, urednik i voditelj, poznati križevački blues kritičar i jedan od dugogodišnjih urednika emisije 'Rock-oko' i 'Blues za vas'.


RADIJSKA EMISIJA ''BLUES ZA VAS''

Radijska emisija ,,Blues za vas" emitira se  u programu Radija Križevci utorkom od 20.00 sati, nastala je zahvaljujuci mojoj  visegodisnjoj suradnji s glazbenim portalom www.Soundguardian.com   te udrugom ''Hrvatske Blues Snage ''

Brojno slušateljstvo emisije višekratno nam  je ukazalo na sadržajnu vrijednost emisije, bilo da je riječ o odabiru glazbe, blues izvođača,
a posebice kad je riječ o domaćim ,,blueserima", kojima se na svaki način pokušava dati valjana podrška. A jedanako tako, tu je permanentno prisutna  promocija ovog glazbenog pravca, koji je na ovim našim prostorima razvio i ima svoju višegodišnju, vrlo  uspješnu scenu. Istovremeno stalno nam se javljaju novi, mladi izvođači, ali i novi poklonici bluesa što garantira opstojnost ove glazbene scene pa shodno tome i ove radijske emisije.

Svojim višegodišnjim voloterskim radom na raznovrsnim poljima promocije bluesa, kako kod nas, tako i izvan granica Hrvatske radijska emisija ''Blues za vas'' stekla je svojevrsni kultni status kada su u pitanju promotivne aktivnosti vezane uz ovaj glazbeni žanr.
Shodno tome iza mene su priznanja vezana uz rad na promociji blues glazbe :
*dobitnik sam plakete HRVATSKIH BLUES SNAGA za sveukupnu promociju blues glazbe ( Affiliate of The Blues Foundation- krovne svjetske institucije bluesa )25.01. 2011.
*dobitnik sam MEGA MUZIKA NAGRADE  za doprinos promociji  hrvatske blues glazbe 24.11.2016.

Moj dosadašnji volonterski rad na promociji domaćeg i stranog bluesa kulminirao je emitiranjem radijske emisije '' Blues za vas '', koja svakog utorka od 20.00- 22.00 sata ispunjava radijski eter bluesom, a putem web live streama sluša nas se i preko interneta. Jednako tako snimke emisija može se slušati na mojoj facebook stranici : https://www.facebook.com/mladen.loncar.125 , kao i na facebok stranici emisije:
https://www.facebook.com/Blues4URadioshow/ ; jednako tako emisiju može se slušati i na blues DJ platformi :  www.mixcloud.com .

Tijekom proteklih 8. godina emitiranja na frekvenciji 96,6 MHz specijalizirana radijska emisije o blues glazbi ''BLUES ZA VAS'' ima kultni status i iznimno je uvažavana, kako od domaćih izdavačkih kuća i glazbenika , tako i od stranih diskografskih i promotorskih kuća i samih izvođača bluesa.

Na kraju koliko sam upoznat trenutno u radijskom eteru u Hrvatskoj postoje samo tri specijalizirane emisije o blues glazbi. Jedna od njih je upravo emisija radija Križevci ''Blues za vas''. Ovaj podatak  dovoljno govori o potrebi daljnjeg egzisitranja u svrhu promocijanja dobre i kvalitetne glazbe u hrvatskom radijskom eteru.
Dodatak:  rođen sam 30.7.1960. u Križevcima.

Autor, urednik i voditelj emisije ''Blues za vas''
Mladen Lončar –Mike