• darkblurbg
   CROATIAN BLUES CHALLENGE

   9th CROATIAN BLUES CHALLENGE
   27-29.10.2017. JIGGY BAR, ZAGREB

  • darkblurbg
   Zagrebački Blues festival

   8th Zagreb International Blues Festival
   23-05 - 27.05.2017.

  • darkblurbg
   The Blues Foundation

   The Blues Foundation je neprofitna organizacija
   sa sjedištem u Memphisu

  Poznati finalisti 8th CBC-a

  • Autor: Nenad Mađerić
  • Objavljeno: 3.11.2016. 20:19:14

  Poznati finalisti 8th CBC-a

  Poznati finalisti 8th CBC-a
  Bikers Beer Factory
  4.11.2016. Solo/duo + Band category
  5.11.2016. Winners & Travellers
  Hrvatske blues snage
  View this email in your browser

  Poznati finalisti 8th Croatian Blues Challengea!

  Bikers Beer Factory
  4.11.2016. - Natjecateljski dio
  5.11.2016. - Winners & Travellers

  Poznati su svi finalisti najvećeg nacionalnog blues natjecanja - Croatian Blues Challengea! Za prestižnu nagradu pobjednika ovogodišnjeg, osmog po redu CBC-a će se u petak, 4. studenog, u zagrebačkom klubu "Bikers Beer Factory", natjecati sljedeći izvođači:

  Solo/duo kategorija:
  Bugi GeorgeV (Zagreb)
  Juran Strmecky (Sisak)
  Nikola Borčić (Rovinj)
  Tomislav Goluban (Zabok)

  Band kategorija:
  Ben Dover (Zagreb)
  Duhovi žica (Zagreb)
  Tomislav Goluban Band (Zabok)
  Zamba (Duga Resa)

  Iako su bile najavljene dvije natjecateljske večeri (3. i 4.11.), zbog lakše tehničke organizacije i manjeg broja natjecatelja, održat će se samo jedna natjecateljska večer. Na njoj će nastupiti osam izvođača iz obje (Solo/duo i Band) kategorije. Natjecanje počinje u petak, 4. studenog, točno u 21 sat.
  Dan kasnije, u subotu se u "Bikers Beer Factoryu" održava revijalna večer "Winners & Travellers", na kojoj će nastupiti pobjednici CBC-a te bend mladih glazbenika koji putuju u Memphis natjecati se u Youth kategoriji, a čine ga učenici Pop rock škole iz Siska. To je drugi put da Pop rock škola iz Siska vodi mlade u Memphis.
  Podsjetimo, kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 33th International Blues Challengeu, koje će se od 31.1. do 4.2.2017. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 8th European Blues Challengeu, koji će se održati od 15.-18.3.2018. u norveškom gradu neobičnog imena - Hell.
  Ove godine po prvi puta imamo i novčanu nagradu za pobjednike odnosno njihov put u Memphis. Tako će pobjednički bend dobiti 10.000,00 Kn koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo/duo kategoriji dobiti 2.000,00 Kn koje osigurava Filab iz Samobora.
  Udruga "Hrvatske blues snage" promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 7 Zagreb International Blues Festivala, 7 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 8 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 6 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i Torritu na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj uskoro čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici www.hrvatskebluessnage.hr

  Događanja u klubu Hard Place

  Uskoro...

  Bikers Beer Factory

  Uskoro...

  Linkovi

  Tagovi