• darkblurbg
  Croatian Blues Challenge

  12th CROATIAN BLUES CHALLENGE
  30-31.10.2020. Hard Place, Zagreb

 • darkblurbg
  Zagreb International Blues Festival

  10th Zagreb International Blues Festival
  5.04. - 14.4.2019.

 • darkblurbg
  The Blues Foundation

  The Blues Foundation je neprofitna organizacija
  sa sjedištem u Memphisu

Be Sharp Band

slika
Be Sharp Band je blues rock band formiran 2015. godine, a sastavljen je od iskusnih zagrebačkih glazbenika koji dugi niz godina sviraju različite glazbene pravce poput: bluesa, rocka, soula, fusiona...
Band se ipak najviše deklarira i izražava u raznim izvedenicama bluesa, a odlikuje ga izuzetno snažna i uvjerljiva izvedba i dinamika.

Svira svoje vlastite autorske pjesme i obrade raznih blues legendi, kao i mnogobrojne blues standarde uglavnom po regionalnim klubovima i festivalima.

Kroz dosadašnji period, surađuju s raznim glazbenicima blues i rock scene, gdje posebno ističu suradnju s Krešom Oremušem (usna harmonika) kojeg svojataju i kao vanjskog šestog člana.

Nastupaju na više Zagreb International Blues Festivala, a na 6. nastupaju zajedno i s Vedranom Božićem najproslavljenijim hrvatskim gitaristom.
2015. godine postaju regionalni pobjednici 7th Croatian Blues Challenge-a u Zagrebu, a i iste godine i objavljuju svoj prvi singl "Help me please".

2017. godine bandu pristupa Marija Gašparić kao glavni vokal i nova ikona koja bend diže na sasvim novu razinu.

Jedna lijepa glazbena priča dolazi u jesen 2017. kada dvojac iz benda (Marija Gašparić i Nenad Mađerić) kao duet pod nazivom Two Blue pobjeđuju na 9th Croatian Blues Challenge-u u Zagrebu i odlaze u Memphis na 34th International Blues Challenge, najveće svjetsko natjecanje u bluesu.
Nakon povratka iz USA, band na krilima uspjeha počinje intenzivno raditi na svojim autorskim pjesmama a live svirkom osvajaju srca svih zaljubljenika u tu vrst glazbe.

2020. izdaju svoj prvi album "Ashes".

Članovi benda:
Marija Gašparić - vocal,
Nenad Mađerić (Kljus) - guitar,
Hrvoje Kaučić (Chaos) - bass,
Robert Jurčec (Muha) - drums,
Tomislav Ocvirek - keyboards

http://www.besharp.band
https://www.facebook.com/bsharpbluesband
https://www.youtube.com/channel/UCTrgu6mjzF_A7Vro-eZKR9Q
https://www.instagram.com/besharpband