• darkblurbg
  Croatian Blues Challenge

  11th CROATIAN BLUES CHALLENGE
  24-26.10.2019. Hard Place, Zagreb

 • darkblurbg
  Zagreb International Blues Festival

  10th Zagreb International Blues Festival
  5.04. - 14.4.2019.

 • darkblurbg
  The Blues Foundation

  The Blues Foundation je neprofitna organizacija
  sa sjedištem u Memphisu

B# band

slika

B# je blues rock band formiran u siječnju 2015., a sastavljen je od iskusnih zagrebačkih glazbenika koji dugi niz godina sviraju različite glazbene pravce poput: bluesa, rocka, jazza, fusiona...
Band se ipak najviše deklarira i izražava u raznim izvedenicama bluesa, a odlikuje ga izuzetno snažna i uvjerljiva izvedba i dinamika u tromeđi vokala, gitare i ritam sekcije.

Svira svoje vlastite autorske pjesme i obrade raznih blues legendi, kao i mnogobrojne blues standarde uglavnom po regionalnim klubovima i festivalima.

Kroz dosadašnji period, surađuju s raznim glazbenicima blues i rock scene, gdje posebno ističu suradnju s Krešom Oremušem kojeg svojataju i kao vanjskog petog člana.
Od značajnijh imena tu se još pojavljuju: Branko Požgajec (Drugi način), Yogi Lonich (Chris Cornell band), Azzuro te mnogi drugi.

Nastupaju na više Zagreb International Blues Festivala, a na 6. nastupaju zajedno i s Vedranom Božićem najproslavljenijim hrvatskim gitaristom.
2015. godine postaju regionalni pobjednici 7th Croatian Blues Challenge-a u Zagrebu, a i iste godine i objavljuju svoj prvi singl "Help me please".


2017. godine bandu pristupa Marija Gašparić kao glavni vokal i nova ikona koja bend diže na sasvim novu razinu.


Jedna lijepa glazbena priča dolazi u jesen 2017. kada dvojac iz benda (Marija Gašparić i Nenad Mađerić) kao duet pod nazivom Two Blue pobjeđuju na 9th Croatian Blues Challenge-u u Zagrebu i odlaze u Memphis na 34th International Blues Challenge, najveće svjetsko natjecanje u bluesu.
Nakon povratka iz USA, band na krilima uspjeha počinje intenzivno raditi na svojim autorskim pjesmama a live svirkom osvajaju srca svih zaljubljenika u tu vrst glazbe.

Članovi benda:
Marija Gašparić (vokal)
Darko Andročec - Nash (bubanj)
Hrvoje Kaučić - Chaos (bas)
Nenad Mađerić - Kljus (gitara)

http://www.bsharpband.com
https://www.facebook.com/bsharpbluesband